Cégbemutató

Lak-Alarm Kft.

 

A vállalkozást 1998-ban alapítottuk családi vállalkozásként 4-5-fővel, egy bérelt műhelyben.

Egyszerű szerszámokkal dolgoztunk, kisebb javítási, karbantartási munkákat vállaltunk.

A cégalapítás óta a legerősebb szakirányunk a takarmánygyártó és terménytároló technológiák gépészeti munkái úgy, mint terményszárítók, vetőmagüzemek, malmok, takarmánykeverők, silóparkok, állateledel és növényolaj gyárak.

Ismertebb megrendelőink: Bonafarm cégcsoport, Bunge, Univer, Nestlé, Mars, Nagyhegyesi takarmány Kft, Gallicoop, Vereckei Kft., stb.

2000-ben felépítettük saját tulajdonú műhelyünket, melyben azóta is dolgozunk, folyamatosan fejlesztve és bővítve azt.

Az évek alatt a vállalkozás bejárta a fejlődés mérföldköveit. Így a kezdeti karbantartási munkák bővültek kivitelezői tevékenységgel, majd több neves, márkaképviseletet ellátó cégnek voltunk a helyszíni kivitelezést végző alvállalkozója.

Ebben az időszakban rengeteget fejlődött a szaktudásunk, megerősödött a szellemi tőkénk is, elkezdtünk mérnök munkatársakat alkalmazni. Ez a tervező mérnöki csapat a fizikai állomány mellet a tevékenységünk értékadója.

Ma már többnyire fővállalkozóként dolgozunk, így építjük a magunk által tervezett üzemeket, üzemrészeket, a saját tervezésű gépekből, egyedi részegységekből.

Jelenleg 50-fő saját munkavállalóval és 6-7 közvetlen alvállalkozó csapattal dolgozunk együtt. Tervezünk, gyártunk, gépeket szerzünk be és kivitelezünk.

Az alkalmazott technológiáink tekintetében az elmúlt 24-év alatt szembetűnő a fejlődésünk.

Egyszerű lakatosipari kéziszerszámoktól indulva, ma 3D-tervezőszoftvereket üzemeltetünk, a helyszíni felméréseinket, rendkívül korszerű 3D-lézerszkennereinkkel végezzük.

Gyártási tevékenységünkhöz többek között CNC-plazmavágót, élhajlítót, speciális hegesztő asztalokat és korszerű hegesztőgépeket alkalmazunk.

Helyszíni kivitelezéseinknél a saját tulajdonú, önjáró személyemelő és teleszkópos rakodógépet használjuk, természetesen a számtalan speciális eszköz mellett.

A gazdasági és menedzsment folyamatokat a sikerrel bevezetett vállalatirányítási rendszerünkben követjük és elemezzük.

A rezsiköltségünket a gyártóműhelynél telepített napelemrendszerrel csökkentjük.

A felsorolt eszközök jelentős részét sikeres pályázataink segítségével szereztük be.

Mindig is célunk volt a hiteles, megbízható, stabil működés, ez jól pályázhatóvá teszi a Lak-Alarm Kft.-t

Jelenleg is van megvalósítási szakaszban lévő pályázatunk, melynek során CNC-lézervágó gépet, targoncát, 3D-nyomtatót, esztergapadot szerzünk be és korszerűsítjük a gyártócsarnok fűtési rendszerét.

Rendkívül nagy figyelmet fordítunk a szervezeti felépítésünk fejlesztésre, valamint a jól működő kapcsolataink ápolására és újak létesítésére.

Úgy érzem, hogy az elmúlt időszak vírussal és beszerzési problémákkal terhelt időszakát követően sem lesz hiány próbatételekben. Ez további erőt ad a fejlődéshez, a szakmai és műszaki hátterünk erősítéséhez, hiszen csak előre tekintve lehet a következő, minden bizonnyal nehéz időszakban is megőrizni a már meglévő értékeinket.                                                                                   

Zsjak Zoltán
Lak-Alarm Kft.
ügyvezető, tulajdonos